Nyheder

E20

E20-omslag-26.06.09.jpg

Roman. 307 sider. Rosinante

På Europavej 20, midt på Fyn, får den perfektionistiske, neurotiske psykolog, Irene, stjålet sin taske. Tabet sender hende – såvel bogstaveligt som i erindringen – ud på en længere rejse. Uffe, den mand, som samler Irene op, er en flippet og arbejdssky amatørornitolog, der kommunikerer bedst med bogfinker. Gennem de jyske skove og en junihedebølge beginver de sig ud på en rejse, der bliver afgørende for dem begge. En roman fra nutidens Danmark med flashbacks til Indien i 1980erne og landlivet i Danmark fra 1950erne og frem. Om tab og kærlighed – og om at komme livet og naturen i møde.

Udpluk af anmeldelserne:

»Det er en vidunderlig, lurmærket historie og et flot tegnet portræt« (Nordjyske Stiftstidende)

»E20 er en god historie med fine naturskildringer og kærlige portrætter af mennesker i forskellige livsomstændigheder og -faser.« (Sentura)

»Sybergs fortælleevne er mesterlig. Med denne bog er Karen Syberg for alvor trådt i karakter som forfatter. Måtte der komme mange flere fortællinger af denne karat fra hendes hånd.« (Dagbladenes Bureau.)

»Lydhørt, sprogsikkert og følsomt skrevet ... Sproget er en fornøjelse.« (Politiken).

»Fremragende sprog og stor underholdning.« (Litteratursiden.dk)

Dansk Forfatterforenings Faglitterære pris 2007 til Æblets fortælling

Æblets fortælling

Karen Syberg fik Dansk Forfatterforenings faglitterære pris 2007 for sin »460 sider store, fornemt illustrerede bog Æblets fortælling. Æblets fortælling er ikke bare en bog for gartnere og haveinteresserede. Det er også en bog om æblets fascinerende historie og al den symbolværdi, der gennem tiden er knyttet til den lille uskyldige frugt.«

Læs Karen Sybergs takketale på www.information.dk/148769